Każda lekcja w kursie może mieć włączony lub wyłączony system komentowania.

Aby włączyć lub wyłączyć komentarze należy:
- Wejść w zakładkę Kursy.
- Przejść do edycji konkretnej lekcji.
- Po prawej stronie w sekcji Dyskusja kliknąć na Zamknięto.
- Przełączyć na: Otwarte.
- Zapisać zmiany.